מרכז "יצחק רבין" הוקם כחלק מתהליך חברתי של החברה בישראל- לבחון את הלקחים שיש להפיק מהרצח, הנסיבות וההשלכות.
המרכז פועל בכל שכבות החברה הישראלית, מוביל פעילויות וסדנאות, יוזם פעילויות חברתיות- חינוכיות, מנציח ומתעד בעזרת מוזיאון מתקדם ועוד.
המרכז הוא ערך מוחשי- אתר חי וקיים אשר מטביע ומנציח את חותמו של השיח הציבורי בארץ, מעגן את מקומו של יצחק רבין בזיכרון הלאומי ומהווה מוקד משיכה אדיר לנוער יהודי מהארץ ומהעולם.
המרכז מקיים מגוון פעילויות חינוכיות- חברתיות לאורך כל השנה, ששיא הפעילויות הוא ביום הזיכרון השנתי ליצחק רבין.
המחלקה לחינוך של מרכז רבין מקיימת סדנאות, ימי עיון וכנסים במשך כל השנה. הסדנאות וימי העיון מותאמים לקהלים מכל החברה הישראלית: תלמידי חטיבות ביניים ותיכון, ילדים צעירים, כוחות הביטחון- צה"ל, מג"ב ומשטרת ישראל, מורים ואנשי חינוך מכלל המגזרים, סטודנטים, תנועות נוער, נציגים ושליחים מחו"ל ועוד.
הפעילויות מועברות על ידי צוות הנחיה מקצועי של המרכז, המונה מרצים ומנחים מהשורה הראשונה, בעלי רקע אקדמי עשיר.
צוות המרכז פועל גם מחוץ למרכז בת"א: פעילויות חינוכיות במוסדות חינוך, בבסיסי צה"ל, מוסדות ציבור שונים ועוד.
המרכז מקיים מגוון פעילויות לאורך כל השנה:
"נר יצחק"- הדלקת הנר בבית הנשיא במעמד נשיא המדינה, אזכרה ממלכתית בהר הרצל, הובלה של הישיבה המיוחדת השנתית של הכנסת, הובלת העצרת השנתית בכיכר רבין בת"א ועוד.
כמו כן, המרכז מספק חומר ומידע רב לכל סוגי המדיה התקשורתית וגופי החינוך, להפקת תוכניות לימוד ואמצעי הדרכה בנושא.
המרכז מקיים מגוון תוכניות העשרה לבתי הספר: "אתגר רבין לחברה הישראלית", "אתגר רבין למנהיגות החברתית", "בעת מחלוקת" ועוד.
בנוסף, המרכז מפעיל תוכניות לצוותי החינוך השונים: דיונים מיוחדים, מתודות הדרכה מגוונות להדרכת תלמידים, סרטים ייחודיים שהופקו במרכז רבין, עבודה עם קבוצות ייחודיות ושילוב ייחודי בין דיון תיאורטי ליישום מעשי.
המרכז פתוח לאורך כל השנה, בכל ימי החול, ומזמין את החברה הישראלית ללמוד על המנהיג שהוביל את החברה הישראלית לשלום.
|