
ישנם אירועים שנחקקים אצלי בלב לשנים רבות. כזה היה האירוח ב "דרוזיה" – אטרקציה בטבע", בכפר מג'אר (מעאר) שבלב הגליל. אצל משפחת אבו ג'אנב הנכבדת הכנסת האורחים היא שם דבר.
"דרוזיה" המסעדה הדרוזית הצמחונית האותנטית שבלב הגליל, היא חלק מחוויה כולית של טבע, טעמים, צבעים, מוסיקה ואווירה רוחנית. אני שומעת את צלילי הדרבוקות והזמרה ברחוב הראשי של כפר מג'אר (מעאר), שלו נוף מרהיב לכנרת ולרמת הגולן, ואבו ג'אנב מסביר לי, כי הגעתי בעונת החתונות. הבוסתן, שהוא חלל המסעדה, כל כולו אומר חיים ודו-קיום.
ככה תוכלו למצוא מסביבכם מפלי מים, שיחי פסיפלורה מטפסים, גפנים, עצי זית שלובים בענבים, תאנים, בננות, רימונים ומיני קקטוסים. דרוזיה משמשת גם כמקום מפגש לכנסים ולאירועים, לימי-עיון ולסיורים על פי נושאים ועונות השנה.
המקום יכול להכיל עד 180 איש, לפי תפריט מוזמן ובתיאום מראש. כדאי להגיע גם משפחות, כי לילדים מוקצה משטח משחקים, הכולל סנוקר, באולינג ועוד. "הדגש כאן", מסביר אבו ג'אנב, אבי המשפחה, "הוא על אוכל צמחוני-אורגאני בריא". ואכן, התפריט הדרוזי המעודן שהוגש לי היה לא פחות ממצוין. בעסק המשפחתי שהוקם לפני כשנתיים שותפים כל בני המשפחה. את המטעמים הנפלאים תזכו לראות מתהווים לנגד עיניכם על ידי אשתו של אבו ג'אנב, פוז, עטויה בלבוש מסורתי, כאשר נסוך על פניה חיוך ביישני, כיאה לאישה הדרוזית. "האוכל שלנו שונה מהאוכל שאדם מקבל בתל-אביב או בקניונים למיניהם" מתגאה אבו ג'אנב, איש מערכת הבריאות לשעבר. ואכן הריחות שעלו מן הטאבון לא הותירו מקום לספק. "הפטאיר" כיכב אצלי במקום הראשון. זהו בצק משולש (כיסון) – הממולא בפלפל מתוק מרוסק בשילוב צ'ילי חריף, או בסממיכה, צמח בר עתיר בסיבים תזונתיים (את הסממיכה אוספים בעונת האביב והיא דומה בטעמה למנגולד – ר.ג.). למלית מוסיפים תבלינים שונים והופ לטאבון.
יש את המנאקיש הידועים, פיתות עם זעתר, שאף הוא גדל בשדות באופן אורגאני. אני למדה מאבו ג'אנב שהזעתר הוא ה B12 של הדרוזים והוא מעולה לזיכרון. תשכחו מחומוס – ניגבנו צלחת שלמה של לבנה בשמן זית מזן סורי, הנחשב לטוב ביותר. גם את שמן הזית מייצרים כאן בבתי הבד שבכפר ואפשר לערוך סיור בתקופת מסיק הזיתים – מן הטלטול של העץ ועד לקופסה. "הלבנה היא מקור מצוין לסידן" אומר לי אבו ג'אנב, "הסממיכה שאכלת קודם היא חלבון והשמן זית זה הכי טוב שיש – מוריד כולסטרול, מונע בעיות לב ולחץ דם". בחגיגה הקולינארית הבריאה הזו תוכלו למצוא גם עלי גפן ממולאים באורז או בפריקה (חיטה ירוקה – ר.ג.), קישואים וחצילים ממולאים, אורז מתובל עטור צנוברים ושקדים, מג'דרה, טאבולה קלאסית עתירת בורגול ופטרוזיליה, כמו שאני אוהבת, סלט דרוזי וקינוחים ביתיים. "והכל תזה! טרי!" ועשוי במקום. גם הקפה המהביל שהוגש בסוף נטחן מהפולים הירוקים שנקלו על הטאבון. והתה הדרוזי המיוחד עשוי עם קינמון או עשבי תבלין לבחירתכם וכן, לימונדה ביתית. "דרוזיה" אומר לי אבו ג'אנב היא מקום מפגש לכולם, בו מחזקים את המשותף ומדגישים את השונה באוכל, בסיפורים, בניחוחות ובאוויר הנקי".
ואכן, כאן תוכלו למצוא את אבו ג'אנב מספר סיפורים על הדרוזים ומקורם ועל גורל משותף עם היהודים ומדינת ישראל. "אנחנו מאמינים באל אחד, בגלגול נשמות, בגורל, באחרית הימים ובכל הנביאים. אנחנו מאמינים גם בעשרת הדברות ובלעשות מעשים טובים, גם בשביל העולם הבא. היינו חברה אגרארית והתפתחנו עם המדינה עקב בצד אגודל. יש לנו היום טייסים, אנשי היי טק ומעמד האישה התחזק".
דרוזיה שוכנת על הציר המרכזי לרמת-הגולן, 10 דקות לכנרת, ומסביבה אטרקציות רבות. יש אפשרות גם לצאת לסיור בכפר מג'אר (מעאר), במפעלי הנחושת, בתי הבד ובתי התפילה השונים. (בתיאום מראש).
טלפון: 04-6778060