סגן ראש הממשלה ושר התחבורה והבטיחות בדרכים, רא"ל במיל' שאול מופז, אמר היום (ג' 26.8) בכנס "העיר" לחינוך חולון 2008 כי "אנחנו לא השכלנו במשך 60 שנות המדינה להעמיד את מערכת החינוך במקום שהיא ראויה להיות בו. לא שאלנו את עצמנו לאן אנחנו רוצים להגיע, לא הגדרנו יעדים ולא הגדרנו תשומות על מנת להשיגם".
"האם מדינת ישראל נתנה שוויון הזדמנויות בסוגית הנגישות להשכלה גבוהה? התשובה היא שלילית. גם כאן זהו יעד לאומי שאנחנו צריכים לקבוע ולמדוד. טובי בנינו ובנותינו נותנים את מיטב שנותיהם לצבא ואח"כ הם נלחמים על מנת להגיע לבתי ההשכלה הגבוהה. אין כיבוד הסכמים והבטחות מול הגורמים האקדמאים, בואו ניתן לועדת וינוגרד לממש את המסקנות שהגיעה אליהן".
"חייבים לשים את תחום החינוך לערכים לפני החינוך להשכלה. בתחום הערכי אנחנו נסוגים לאחור, לא נותנים את המשקל הראוי למערכות החינוך ששמות דגש על ערכים, כמו תנועות הנוער, שלאחרונה התבשרתי שאינן מקבלות את העדיפות הנדרשת".
"הדבר הראשון שבעיני צריך לקבוע הוא מערכת שכר גבוהה מספיק על מנת להביא מורים איכותיים, זאת לפני ההשקעה בתשתיות החינוך. יש להעלות את שכר המורים ולהשקיע במורה, שכן הוא משפיע גם על ההשכלה וגם על ערכי התלמידים".
מופז עורר תגובות מחאה בקהל אנשי החינוך בכנס כשהוסיף: "בעיני מערכת הפיקוח בבתיה"ס מיותרת -יש מנהלים ויש מורים והם צריכים לקבוע יעדים ולעמוד בהם.
בנושא ההשכלה הגבוהה אמר מופז:
"ההשכלה הגבוהה בישראל מטיבה עם אלה שיש להם ומרעה עם אלה שאין להם, הגיעה העת לפתוח את הדלתות לאלה שאין להם מימון אך יש להם יכולת. המדינה צריכה לסבסד את שכר הלימוד, לפתוח את האקדמיה ולאפשר שיוויון הזדמנויות בין מרכז ופריפריה; חייבים להקפיא את שכר הלימוד לסטודנטים".
כנס "העיר" לחינוך חולון 2008 שנערך בשיתוף עיריית חולון, מתקיים זו השנה השלישית במדיטק בחולון, במעמד נשיא המדינה שמעון פרס ובכירי המערכת הפוליטית בישראל - שרת החוץ ציפי לבני, שר הביטחון אהוד ברק, יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו ושר התקשורת, אריאל אטיאס. שרת החינוך, פרופ' יולי תמיר תשא את הנאום המרכזי לקראת פתיחת שנת הלימודים.