ועדת החינוך של הכנסת דנה בשבוע שעבר בבעיית המחסור בכיתות הלימוד במגזר הערבי. חבר הכנסת מוחמד ברכה ציין בדיון, כי תוכנית החומש לבינוי הכיתות במגזר הערבי הסתיימה ב-2011 ועדיין לא גובשה תוכנית החדשה. ברכה טען, כי הבינוי של כ-3,000 כיתות במגזר הערבי, בחמש השנים האחרונות, ענה רק על כ-40% מהצורך בכיתות במגזר זה, שבו הכיר משה"ח עצמו. לטענתו, במגזר הערבי קיים כיום מחסור בכיתות גבוה יותר ממה שמעריך משה"ח, והוא מגיע לכ-9,000 כיתות. לדבריו, התקציב הנדרש לבינוי כיתות אלו הוא כחמישה מיליארד שקלים. כמו כן, נדרש בינוי של 520 כיתות מדי שנה, רק בכדי להדביק את הגידול הטבעי במגזר הערבי. עוד טען חבר הכנסת ברכה, כי בשנתיים האחרונות חלה האטה בבינוי הכיתות במגזר הערבי.
מנהל אגף מיפוי ותכנון במינהל הפיתוח במשה"ח, גנאדי קמנצקי, אמר בדיון, כי הסיבה העיקרית להאטה בבינוי הכיתות במגזר הערבי היא היעדר קרקעות זמינות לבינוי מוסדות חינוך. לדבריו, משה"ח פועל מול מינהל מקרקעי ישראל ומשרד הפנים כדי להאיץ את התהליך. עם זאת טען קמצנקי, כי לפי נתוני משה"ח הצטמצמו הפערים בצפיפות התלמידים בכיתות בין המגזר הערבי למגזר היהודי בכ-50% בחמש השנים האחרונות. על פי נתונים אלו עמד מספר התלמידים הממוצע בכיתה במגזר היהודי ב-2007 על 26 ובמגזר הערבי - 30. לעומת זאת, כיום מספר התלמידים הממוצע בכיתה במגזר היהודי הוא 25 ובמגזר הערבי - 27.
קמנצקי הודיע, כי בימים אלו משה"ח מנהל משא ומתן אינטנסיבי עם משרד האוצר במטרה להגדיל בתוכנית החומש החדשה את מספר הכיתות שייבנו במגזר הערבי לפחות ב-30%, לעומת התוכנית הקודמת. קמנצקי העריך, כי תוך שלושה חודשים יושלם גיבוש תוכנית החומש החדשה.