תלמידי כיתות א' בסניף מטו"ס של ביה"ס הריאלי בחיפה, משתתפים לאחרונה בתוכנית לימודים בשם "על קצה המזלג". במסגרת התוכנית לומדים התלמידים מיומנויות ומושגים מדעיים באמצעות בישול ואפייה. לדברי ראש החטיבה הצעירה בביה"ס, אסתי כץ; "גילינו שהמטבח יכול לשמש סביבת למידה מחקרית ומעניינת, שבה נחשפים התלמידים למושגים המדעיים בדרך חווייתית וטעימה". לדבריה, תוך כדי בישול ואפייה על פי מתכונים שונים, לומדים התלמידים מושגים כמו; מדידת כמויות, תרכובת, תערובת, מצבי צבירה, מיחזור, חיסכון ותוכנית עבודה. מדובר בתוכנית לימודים מבוססת פרויקטים (Project Based Learning) - הכוללת הגדרה של שאלה מאתגרת, הכנת עבודת חקר עליה ותוצר רלוונטי. הלמידה נעשית בקבוצות קטנות, שבהן יכול כל תלמיד לבטא את כישוריו.