מסקר ארצי שערך שפ"י ב-104 בתי"ס, שעברו תהליך לשיפור האקלים החינוכי, לפני כשנתיים, התברר כי חלה ירידה משמעותית באלימות התלמידים. הממצאים הוצגו לראשונה בכנס של מחוז חיפה לפני כשנה וחצי. בכנס השתתפו חברי הוועדה המחוזית המורחבת לקידום אקלים וצמצום אלימות והתנהגויות סיכון, שבה נוטלים חלק כ-60 מפקחים, יועצות בכירות, מדריכים, מנהלי בתי"ס, הורים, תלמידים, קציני נוער מהמשטרה, פסיכולוגים ונציגים ממינהל חברה ונוער. את הממצאים הציגה מרכזת הפיקוח על הייעוץ במחוז ורכזת הוועדה, אורית שני. במסגרת הסקר הועבר בבתיה"ס שאלון לתלמידים בנושא האקלים החינוכי. השאלון הועבר פעמיים - לפני קיום התהליך לשיפור האקלים החינוכי ואחריו. את התהליך מנחות בבתיה"ס מדריכות של שפ"י.
בסקר דיווחו התלמידים על ירידה משמעותית במדדי האלימות ב-37% מבתיה"ס. על פי ממצאים נוספים מהסקר, חלה ירידה של 13% במספר דיווחי התלמידים על אלימות פיזית, שבה פגע תלמיד בתלמיד אחר באבן או בחפץ אחר. כמו כן חלה ירידה של 21% במספר דיווחי התלמידים על פנייה לאחות או לרופא בעקבות היפגעות בקטטה - אולי בשל ביטול מוסד האחיות בבתיה"ס - פשוט לא היה למי לפנות. בקשת קו לחינוך ממשה"ח לקבל את הממצאים המלאים של הסקר לא נענתה.
בפאנל שהתקיים בכנס, השתתפו תלמידים נציגי מועצת הנוער המחוזית מכל המגזרים. בדיון הביעו התלמידים תמיכה בהגברת הפעולות למניעת האלימות בבתיה"ס, בסיוע המשטרה. התלמידים גם תמכו בהצבת מצלמות בבתיה"ס ובהגברת נוכחות המבוגרים בהם, למשל של סיירות הורים. כמו כן הדגישו התלמידים את החשיבות שבקיום סדנאות למניעת אלימות, המועברות בבתיה"ס על ידי מורים, הנחיית עמיתים של מנהיגות הנוער בנושא זה, הרצאות של מומחים והשתתפות של נציגי התלמידים בישיבות בבתיה"ס. התלמידים גם הציעו לתת יותר אחריות לתלמידים על הפסקות פעילות בבתיה"ס, וצידדו בשיתוף רב יותר של מתבגרים בפרויקטים עירוניים וקהילתיים. מעניין לציין כי למרות שהמחקר נערך לפני כשנתיים, לא נמסר על כל שינוי במדיניות משה"ח בעקבותיו.