במהלך השנתיים הקרובות יותקנו כ-415 "כיתות חכמות" אינטראקטיביות ב-88 בתי"ס בצפון. על כך נמסר ממשה"ח לפני כשנתיים. עלות הפרויקט היא כ-31 מיליון שקלים. הפרויקט ימומן על ידי המשרד לפיתוח הנגב והגליל, בסכום של 15 מיליון שקלים, וארגון "קדימה מדע", בסכום של 16 מיליון שקלים. משה"ח יתקצב את תהליך הכשרת המורים לשימוש בכלים הטכנולוגיים ואת ההטמעה שלהם בבתיה"ס.
ממשה"ח נמסר אז, כי כל כיתה חכמה תצויד בלוח אינטראקטיבי, עמדת מורה ממוחשבת ומקרן, המחוברים ברשת האינטרנט למחשבים ניידים של התלמידים בכיתה. כמו כן תכלול הכיתה החכמה ערכת הצבעה דיגיטאלית לתלמידים ולוח נייד אלחוטי למורה, שיאפשר לו לכתוב על הלוח האינטראקטיבי מכל מקום בכיתה.
עוד נמסר, כי 38 ראשי רשויות מקומיות מהצפון, שבבתיה"ס בהן יותקנו הכיתות החכמות, ומנהלי בתיה"ס, השתתפו אז בכנס ההכרזה על הפרויקט בעכו. בכנס השתתפו גם שר החינוך, גדעון סער, השר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום, מנכ"ל ארגון קדימה מדע, רוני קלינסקי, ראש עיריית עכו, שמעון לנקרי, ומנהלת מחוז צפון, אורנה שמחון. במהלך הכנס התקיים טקס חתימה על אמנה בין ראשי הרשויות למשרד לפיתוח הנגב והגליל, משה"ח וארגון קדימה מדע. באמנה מתחייבים השותפים לפרויקט להעמיד לרשות בתיה"ס את הציוד הטכנולוגי המתקדם והאמין ביותר, לבצע את תהליכי ההטמעה הטכנולוגית והפדגוגית של הציוד בבתיה"ס וללוות אותם, ולבצע הערכה לפרויקט.
כיום, שנתיים אחרי, הותקנו רק מחצית הכיתות - 222 כיתות חכמות ב-44 בתי ספר ב-18 ישובים בכל המגזרים במחוז; סכנין, עכו, שיבלי, מטה אשר, כפר כנא, מגידו, נהרייה, צפת, אבו סנאן, שפרעם, מעלות, כרמיאל, ראש פינה, מג'אר, דבוריה, גליל תחתון, טורעאן. התוכנית הלאומית מעניקה תקצוב לרכז התקשוב הבית ספרי. רכז התקשוב אמון על התחזוקה השוטפת של תשתיות המחשוב ועליו לסייע בליווי התכניות הבית ספריות. כמו כן, במסגרת הטמעת התוכנית יוקצו למורי בתי הספר מחשבים ניידים, כיתות הלימוד יצוידו במקרן, אמצעי החשכה, לוחות אינטראקטיביים ורמקולים ללמידה. כיתות הלימוד וחדרי המורים יחוברו לפס אינטרנט רחב, כדי לאפשר עבודה שוטפת ויעילה. מורים מצטיינים, אשר יפתחו חומרי למידה המתאימים ללימוד, יתוגמלו על ידי המשרד, וחומריהם יעמדו לרשות כלל ציבור המורים.