בכנס באר שבע לשלום הילד באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, לקחו חלק שבעה חברי כנסת ממפלגות שונות. הח"כים השתתפו במושב מיוחד בו נשאלו על יחסם לשלום הילד.
חה"כ יצחק (בוז'י) הרצוג אמר כי הוא מצפה לראות לפחות סוגיה אחת שעוסקת בילדים שתהווה חלק מהמשא ומתן הקואליציוני. הוא הוסיף כי בינתיים הדבר היחידי שעוסקים בו וקשור בילדים הוא קיצוץ בקצבאות הילדים, שנראה משום מה כמשימה הכי קלה, כאשר אחד לא מדבר על המשמעות הקשה של קיצוץ שכזה.
חה"כ עמיר פרץ אמר בדיון כי לא רק שאין לקצץ בקצבאות הילדים, צריך לשמור על האוניברסליות שלהם על מנת לא להדביק סטיגמה על קצבת הילדים ועל העניים, שרק הם יקבלו אותה.
לעומתם, חה"כ ציפי חוטובלי אמרה כי קצבאות הילדים דומות למתן דגים במקום חכות למי שאין לו מה לאכול, ואם רוצים לצמצם פערים חברתיים צריך לחייב ללמד לימודי ליבה בכל המגזרים שלא מלמדים אותם.
חה"כ חוטובלי אמרה, בתשובה לשאלה, כי לדעתה אין צורך לחייב הורים לעשות קורס הכנה להורות, מאחר שרוב ההורים הם הורים טובים שיודעים את מלאכתם, אולם הוסיפה בהומור כי היא מתחייבת בתוך שנתיים לתת תשובות יותר מוסמכות בנושא...
דוברים אחרים במושב, כמו חה"כ ישראל חסון וחבר הכנסת הרצוג, טענו כי יש מקום לעודד קורסי הכנה להורות, מאחר והורות בעולם המודרני הופכת להיות נושא מורכב ומסובך יותר ויותר. חה"כ חסון הוסיף עוד כי היתה זאת טעות חמורה להפריט את שירותי בריאות התלמיד, "מהלך שנכשל ועלה לנו ביוקר" וכי הוא יודע שבכוונת משרד הבריאות לנסות ולהחזיר את השירות לידיים ממלכתיות.
כל חברי הכנסת שהשתתפו במושב טענו כי יש לבטל את תשלומי ההורים למערכת החינוך, שהפכו להיות נטל כבד ופתח להפרטת מוסדות החינוך.
חה"כ פרץ טען כי למדינת ישראל יש נכות חוקתית קשה וכי הוא מנסה כבר 18 שנה, ללא הצלחה, להעביר את חוק יסוד זכויות חברתיות. "המדינה איננה מחויבת כיום במחויבות אמיתית כלפי אזרחיה, במיוחד בנושאים חברתיים ובכל הקשור בילדים", ציין פרץ.
חה"כ אורלי לוי-אביקסיס הציעה, בין השאר, להחזיר ולהחיות את פרויקט שיקום השכונות. כזכור, אביה של חה"כ לוי, חה"כ לשעבר דוד לוי, היה בשעתו מחלוצי פרויקט זה, בהיותו שר שיכון בממשלתו של מנחם בגין.
חה"כ אילן גילאון שסיפר על הנכות ושיתוק הילדים בו לקה בגיל 7 חודשים, טען כי הדבר הכי חשוב הוא להשקיע בקידום ילדים עם צרכים מיוחדים. "התפיסה צריכה להיות שיש מערכות לא מתאימות לילדים, ולא ילדים לא מתאימים למערכות". חה"כ גילאון אמר עוד כי כיום הילדים בישראל נמצאים במקום הכי נמוך ב"שרשרת המזון". לדבריו, קבלת ההחלטות לגבי ילדים צריכה להיות ממקום מספיק חלש שמאפשר להרגיש את הזולת ומספיק חזק כדי לקחת אחריות על החברה כולה. "ללא סולידריות חברתית, כל אחד יצטרך לשאת את חבילתו לבדו ולא יצליח בכך", הדגיש גילאון.
חה"כ הרב שי פירון טען כי בטיפול בילדים בכלל ובילדים עם צרכים מיוחדים בפרט, צריך להיזהר בשימוש מוגזם בחסד ולהעביר את הדגש לשימוש בצדק. "לא לרחם, לא לבוא מלמעלה, לא להקים עוד ארגון חסד, אלא לתת להם מה שמגיע להם בצדק". חה"כ פירון הוסיף עוד ואמר כי צריך להחזיר לבתי הספר את החשיבה והחינוך לערכים ולהציב גבולות ולחזור למשימות החינוכיות במקום לתחרותיות.
"עלינו לתת לילדים את כל הכלים כדי שנוכל לקבל את האזרח והאדם שאנחנו רוצים שהילד יגדל להיות", הדגיש חה"כ פירון.