בכפר הנוער הדתי הודיות, שליד טבריה, בחרו לציין את סיכום השליש הראשון לשנת הלימודים תשע"ב בדרך יצירתית. בשבוע שעבר התכנסו הצוות הניהולי והצוות החינוכי למפגש , שבמסגרתו סיפר כל אחד מחבריהם על עצמו ועל הדברים שאותם הוא רוצה לשפר בתפקודו בשליש השני. בעוד הצוות מכונס החלה, בחשאי, להתארגן במטבח הכפר סדנה ייחודית בסגנון תוכנית הטלוויזיה "מאסטר שף'". בתום המפגש אמר מנכ"ל כפר הנוער, אלי שטיין, למשתתפיו שהם מוזמנים לסדנה בנושא חינוך, שאמורה להימשך שלוש שעות. כאשר הגיעו העובדים אל חדר האוכל, קיבלו את פניהם שפים מקצועיים שטרחו על הכנת התשתית לסדנת בישול. העובדים התחלקו לשלושה צוותים אקראיים, שכללו אנשי חינוך, מינהל, אחזקה טכנית ועוד. כל קבוצה הכינה, בהנחיה צמודה של שף, ארוחה ממצרכים שהוכנו מבעוד מועד. הרציונל של סדנת הבישול היה לאפשר לעובדים לחוות באופן מעשי, יצירתי וחווייתי, את ההקבלה בין המזון לחינוך. לדברי מנכ"ל הכפר, אלי שטיין: " גם בחינוך יש לך חומרי גלם ואתה קובע את השימוש שייעשה בהם. אתה צריך לדעת איך לערבב את החומרים, כמה זמן לוקחים הבישול והאפייה, להוסיף את התבלינים הנכונים במידה ובמינון הנדרשים, ולקוות כי הטעם יצדיק את ההשקעה הרבה. כאשר הבוגרים שלנו יוצאים מהכפר אל החיים כשהם מצוידים בערכים ובידע, אנחנו חשים סיפוק כמו סיפוק שחש שף, כאשר הארוחה שהכין יצאה בדיוק כפי שקיווה לאחר שטרח ושקד על הכנתה". |