ועדת הפרס היישובי במשרד החינוך, החליטה להעניק את פרס החינוך היישובי לשנת הלימודים תשס"ח לערים תל אביב ונתיבות ולמועצות האזוריות מגידו, מודיעין וחוף הכרמל. ההחלטה התקבלה על רקע פעילותן החינוכית כל אחת מהערים. שרת החינוך, יולי תמיר, ומנכ"לית המשרד,שלומית עמיחי, מסרו לראשי היישובים את ההודעה בדבר זכייתן בפרס.
לדברי ראש ועדת הפרס, גד אביקסיס: "במהלך השנים האחרונות אנו עדים לפעילות ולמעורבות בלתי רגילה מצד הרשויות המקומיות. ראשי היישובים אשר זכו בפרס, מקיימים שיח יוצא דופן עם אנשי המחוזות של המשרד, ובכך יוצרים מעטפת חינוכית משותפת שתרומתה לאוכלוסיה המקומית לא תסולא בפז".
ממשרד החינוך נמסר, כי במסגרת סיוריה של הוועדה ביישובים, נחשפו חבריה לפעילויות ייחודיות. בין הפעילויות של היישובים: שימור אתרי טבע וסביבות מחיה של בעלי חיים ועופות מיוחדים, קליטה ראויה ומיטבית של ילדי העובדים הזרים, אימוץ של אוכלוסיות תלמידים אשר נפלטו ממסגרות רגילות, והעצמתם באמצעות פרויקטים המופעלים לאחר שעות הלימוד. עוד נמסר, כי מעבר לפעילותם הייחודית של יישובים אלו, הם גם עמדו בקריטריונים אשר נקבעו על ידי הוועדה המחוזית. הקריטריונים הם:
מידת המעורבות והתמיכה האישית של ראש הרשות ושל מינהל החינוך היישובי בנושאי חינוך ותרבות ובביצוע של תוכניות העבודה המוסדיות.
השקעה בתשתיות של מוסדות החינוך הפורמאליים והלא פורמאליים לרבות נושא הבטיחות (ובכלל זה בטיחות בדרכים).
הפעלת מסגרות ופעילויות תרבות כמו: חינוך בלתי פורמאלי, פעילות פנאי וספורט, תמיכה בהפעלת תנועות נוער, הפעלת ספריות השאלה וספריות עיון, טקסים יישוביים ועוד.
עידוד מעורבותם של ועדי הורים, גיוס של כלל התושבים לפעילות ביישוב והפעלת מתנדבים בקהילה. ביצוע תכניות עבור אוכלוסיות בעלות צרכים ייחודיים, כולל עולים, חינוך מיוחד, מצטיינים ואוכלוסיות שאינן נכללות בחוק חינוך חובה.
התגייסות של כל הגורמים ברשות לטיפול נקודתי בסוגיות חינוכיות בלתי שגרתיות ביישוב.
טיפוח צוותי הוראה והפעלת מרכזים מיוחדים עבורם. הפעלת בקרה והערכה על הנעשה בתחום החינוך ברשות.
ביצוע תוכניות לצמצום פערים, מניעת נשירה, שיקום נוער בסיכון, טיפול במוקדי אלימות.
ביצוע תוכניות לקידומה ופיתוחה של מנהיגות חינוכית, כולל מנהיגות צעירה.
ביצוע תוכניות בנושאי תקשוב, מדע וטכנולוגיה בכל שכבות הגיל.