במכללת גורדון בחיפה יתקיים הקיץ קורס ראשון מסוגו, שמטרתו הקניית כלים דידקטיים למורים להוראת "אוריינות מדיה". הקורס מסובסד על ידי יחידת המחקר של הרשות השנייה לרדיו וטלוויזיה, שהיא רשות ציבורית המפקחת על שידורי הרדיו והטלוויזיה מסחריים בישראל. גופי השידור הנתונים לפיקוחה של הרשות השנייה הם: זכייניות ערוץ 2, רשת וקשת, זכיינית ערוץ 10 ותחנות הרדיו האזורי.
בקורס ילמדו שתי חברות הסגל של מכללת גורדון, ד"ר אריאל פרידמן וארנת טורין. הקורס הוא פיילוט ראשון מסוגו בארץ, אותו מסבסדת יחידת המחקר של הרשות השנייה.
שתי חברות הסגל של מכללת גורדון ניגשו למכרז שפרסמה הרשות השנייה, והצעתן היא שהתקבלה. בהשתלמות בגורדון ילמדו המורים דרכים דידקטיות לפענוח המשמעות של מגוון המסרים שנקלטים ומועברים באמצעי התקשורת.
ההשתלמות תעסוק בהבנת השפעות וההשלכות של הצפייה בתוכניות הטלוויזיה ובפרסומות על אופי החברה, על ערכי הילדים והמבוגרים ועל מגוון ההנאות והחוויות שהילדים חווים באמצעותם. מטרת ההשתלמות המרכזית היא להקנות למורים כלים דידקטיים, מערכי שיעור ישימים וידע פרקטי לפעילויות של אוריינות תקשורת בכיתה. למידת הנושא תיעשה באופן חוויתי ומערב ובהתנסות של המשתתפוים בתהליכי הלימוד המוצעים. המשתלמים יצפו וינתחו סרטוני פרסומת, סרטי קומיקס, תוכניות מציאות - ריאליטי, אופרות סבון וטלנובלות. הקורס, כאמרו, מסובסד על ידי הרשות השנייה והמורה המשתלם ישלם 150 ש"ח בלבד עבורו. הקורס גם מוכר לגמול השתלמות וגם כהשתלמות לרפורמת אופק חדש.
לדברי ארנת טורין: "בעבר היו משחקי רחוב ופעילות חברתית ממלאים את סדר יומם של ילדים וילדות, היום, לעומת זאת, מהווים הטלוויזיה והאינטרנט את מגרשי המשחקים של ילדים ובני נוער".
לדבריה, החשיפה למסרי התקשורת מתרחשת במידה רבה ללא מעורבות של דמויות המבוגרים, שאמונים על טיפוחם והתפתחותם. מצב זה יוצר צורך בהתערבות חינוכית, על מנת להפוך את צריכת אמצעי התקשורת למודעת, ביקורתית ומעוגנת בהבנת המסרים הסמויים שבהם.
לדברי ד"ר אריאל פרידמן, בגיל בית הספר היסודי יש צורך לסייע לילדים בפיתוח היכולת להבחין במאפיינים המייחדים סוגות חזותיות טלוויזיוניות שונות. סיפורים ריאליסטיים שבהם המקומות והאירועים נתפסים כמציאותיים והדמויות הן שחקנים נוטים להצטייר בעיני ילדים כמשקפים מציאות אמיתית.