המורה פוטר באמצע השיעור בחטיבת הביניים קלמן ברמת השרון נקרא מורה אל מחוץ לכיתה באמצע השיעור וקיבל לידיו מעטפה. כשפתח את המעטפה במהלך השיעור, גילה לתדהמתו כי מדובר במכתב פיטורים. מאז הרוחות סוערות במערכת החינוך בעיר. הנהלת בית הספר: הפיטורים לא נעשו לעיניי התלמידים אלא מחוץ לכיתה. משרד החינוך: המורה אינו עובד של המשרד. הוא הועסק בחוזה אישי על ידי רשת המתנ"סים של רמת השרון ופוטר על ידה. (mynet)
המורות באולפן לעולים מתחננות: אל תפנו אותנו מהמבנה צוות המורות של האולפן לתלמידים עולים, הממוקם בשכונת בקעה בירושלים, מנהל מאבק בהחלטת מנח"י לפנותו בשנת הלימודים הבאה מהמבנה ששירת אותו בעשר השנים האחרונות. במקום האולפן אמורות להיכנס למבנה שתי כיתות ז' של תלמידות בית הספר פלך. האולפן קולט עולים חדשים בני 18-12. העירייה: כל העברה שתתבצע תהיה למקום לא פחות טוב מהמבנה הקיים.(nrg מקומי)
מלגות הפר"ח תקועות, הסטודנטים משלמים המדינה מעכבת את העברת המלגות, שהיו אמורות להינתן בחודש פברואר, ל-2,500 סטודנטים במכללות להכשרת טכנאים והנדסאים ובמכללות להכשרת עובדי הוראה במגזר החרדי. הסיבה לעיכוב בירוקרטית. עם זאת, נראה כי מסתמן פתרון לבעיה. משרדי החינוך והתמ"ת פנו לאחרונה למשרד האוצר בבקשה להעניק "פטור ממכרז" שיאפשר את הפעלת פרויקט פר"ח כסדרו במוסדות שבהם לומדים הסטודנטים. משרד האוצר מסר לכנסת כי הבעיה אמורה להיפתר תוך זמן קצר. (nrg)
משרד החינוך ביוזמה חדשה: קליפים ברוח חזונו של הרצל במסגרת החינוך לציונות יזם משרד החינוך תחרות קליפים לתלמידי החינוך העל-יסודי "ברוח חזונו של הרצל". הקליפ, באורך דקה אחת עד דקה וחצי, צריך לעסוק "בעשייה של החברה הישראלית היום, בעקבות דבריו של הרצל, שנאמרו לפני כ-120 שנים". יוזמה דומה מלפני כשנה, להלחנת מגילת העצמאות, לא זכתה להצלחה: לדברי גורמים במשרד החינוך עד כה נשלחו פחות מ-10 הצעות של תלמידים ליוזמה. (הארץ)
המל"ג הכריזה על תוכנית לקיצור זמן האישור של תוכניות אקדמיות חדשות כ-500 בקשות לאישור תוכניות אקדמיות חדשות שהגישו המוסדות האקדמיים בישראל נמצאות כיום בשלבים שונים של דיון במועצה להשכלה גבוהה (מל"ג). עם "הפקק" הזה מבקשים כעת להתמודד במל"ג באמצעות תוכנית ייעול חדשה, לקיצור משך ההמתנה. התוכנית תגביל את תקופת הבדיקה, עד לאישור או דחייה של הבקשות, לשנה לכל היותר.(הארץ)
החינוך הפלסטיני: אין פיקוח מלא על בתיה"ס בדיון שהתקיים אתמול, יום ג', בוועדת החינוך של הכנסת נחשף, כי כ-20 אלף, מבין 80 אלף התלמידים הערבים במזרח ירושלים, לומדים בחומרי לימוד שאינם מפוקחים על ידי מינהלת החינוך. מדובר בתלמידים בכל שכבות הגיל הלומדים בחינוך המוכר שאינו רשמי. לדברי יו"ר ועדת החינוך, ח"כ אלכס מילר: "זה אבסורד שהמדינה מממנת את מוסדות הלימוד בחינוך המוכר שאינו רשמי, אך אינה יודעת אילו תכנים נלמדים במסגרתם". (nrg)
אושרה הסדרת זכויותיהן של סטודנטיות בהריון ובחופשת לידה מליאת המועצה להשכלה גבוהה אישרה את המלצות הוועדה שהוקמה לטיפול בנושא. בעקבות זאת ייהנו סטודנטיות בהריון משורה של הקלות ויוכלו, בין היתר, להיעדר מ-30% מהשיעורים בכל קורס, להקפיא לימודים, להגיש מטלות באיחור ולקבל מועדים נוספים לבחינות. (news1) |