המכללה לרפואה טבעית: המדדים לבחירת מוסד הלימודים המתאים
לא מעט אנשים אשר פונים ללימודי הרפואה הטבעית מוצאים את עצמם מוצפים בהיצע רחב היקף של מכללות ומוסדות לימוד שונים בעלי מגוון שמות לא מצומצם כמו "רפואה משלימה", "רפואה הוליסטית", "רפואת גוף ונפש" או "רפואה אלטרנטיבית". אותם האנשים נמצאים בעיצומו של מסע לניתוב עצמם אל עבר דרך חדשה, והם מחפשים מקום בו ניתן לא רק ללמוד, אלא מקום בו הם חשים מאותגרים, מקום בו ניתן להתפתח, להשתנות, לצמוח ולחוש במקום הזה את השיבה הסימבולית הביתה, ולהרגיש כי עשו את הבחירה הנכונה. המדדים למציאת מוסד לימודי כזה חייב לענות על הקריטריונים של רמת לימודים, סגל המרצים, הכשרתו, מקצועיותו וניסיונו, האווירה במקום, מספר התלמידים בכיתה ואופי הקשר בין המרצים לסטודנטים. ואולם, המדד החשוב ביותר, המרכזי, הוא הלב. מוסד בו הלב חש נכון בו. מוסד בו הלב חש כי זוהי הבחירה הנכונה ביותר. המכללה לרפואה טבעית היא המקום הנכון לאלו המחפשים מקום כזה. המכללה לרפואה טבעית הוקמה על מנת להפיץ בקרב האוכלוסייה את יסודות החיים השלמים מההיבט הבריאותי, התזונתי, הפיזי, הרוחני והמנטאלי, ומעניקה לכל תלמיד קרקע פורייה לקידום וצמיחה אישיים בהשכלה והמקצועיות.
המכללה לרפואה טבעית: בתי הספר לרפואה טבעית, אימון אישי ואימון בתזונה יעדיה של המכללה לרפואה טבעית הם להכשיר מטפלים במגוון מקצועות הרפואה הטבעית, האימון אישי והתזונה הטבעית. המכללה לרפואה טבעית מורכבת משלושה בתי ספר מובילים: ביה"ס לרפואה טבעית, ביה"ס לתזונה הוליסטית טבעית וביה"ס לאימון אישי ה - "קואצ'רס סקול". ביה"ס למאמנים אישיים מכשיר מאמנים אישיים לתחום הקואצ'ינג עם בתחומי התמחות מגוונים כמו אימון תזונה, שיווק ומכירות, אימון זוגי וכלכלת המשפחה. בביה"ס לתזונה הוליסטית טבעית קיים מסלול תלת שנתי, וכן מסלולים נוספים, קצרים יותר, למאמנים אישיים בתזונה נכונה וליועצי אורח חיים בכירים. בביה"ס לרפואה טבעית ניתן ללמוד במסלולי לימוד רב שנתיים כמו הנטורופתיה, או לבחור בהתמקצעות בקורסים כמו פרחי באך, רפואה סינית, רפלקסולוגיה, הומאופתיה ואירידולוגיה. קורס מאמנים אישיים הינו אחד הקורסים המובילים והוא מועבר בכפוף לנהלים ולתקנות של איגוד הקואצ'ינג הבינלאומי ה- ,ICF ומכשיר מאמנים בהיקף של 175 שעות אקדמיות, כאשר ההתמחות האישית הינה בהתאם לבחירה בכלכלת המשפחה, שיווק ומכירות או התזונה הנכונה.
המכללה לרפואה טבעית: בית הספר לאימון האישי ולאימון בתזונה נושאי הלימוד בקורס מאמנים אישיים הינו מקצועי מאוד ומקיף מאוד, והוא כולל את כל ההיבטים והכלים הנדרשים בתחום, כמו יסודות האימון האישי, סוגי האימון למיניהם, הכלים לאימון אישי, איתור חסמים ונטרולם, קביעת חזון אישי, תכנית פעולה, הצבת יעדים ויעדי בינים וכדומה. תנאי הקבלה מותנים בראיון אישי וקורות חיים. ההתמחות המעשית מתבצעת באמצעות אימון אישי עם מתאמן נבחר ובליווי של מאמן מוסמך מצוות הקואצ'רס סקול. בתום הקורס מוענקת לסטודנטים אשר עמדו בכל הדרישות של המסלול תעודת המעידה על סיום בהצלחה של הקורס למאמנים אישיים מטעם קואצ'רס סקול. לעומדים בכל חובות הלשכה למאמנים תינתן האפשרות להירשם בה כידידים, כשהכול בכפוף לתקנות לשכת המאמנים בישראל. אחד ממסלולי ההמשך המומלצים בתחום הוא יועץ בכיר לאורח חיים בריא, שהינו קורס שנתי המקנה ידע רחב היקף ומעמיק בכל מסלולי התזונה נכונה. המסלול מיועד למעוניינים להרחיב את ההשכלה בתזונה טבעית ונכונה ולמאמנים אישיים אשר סיימו קורס יסודות התזונה הנכונה ורוצים להתעמק בתחום, או לעבור הסבה מקצועית למאמנים אישיים המתמחים בתזונה נכונה. בתום הקורס מוענקת תעודת יועץ בכיר לאורח חיים בריא מטעמה של המכללה לרפואה טבעית.
המכללה לרפואה טבעית: מסלול ארבע שנתי ללימודי הנטורופתיה
אחד המסלולים המובילים במכללה לרפואה טבעית ובכלל הוא המסלול ללימודי נטורופתיה. זהו מסלול ארבע שנתי המורכב מהתמחות מעשית של חצי שנה לאחר תום הלימודים. תורת הנטורופתיה רואה את הגוף והנפש של האדם כמקשה אחת, כשהתחום מבוסס ממגוון דרכי אבחון וטיפול במטרה לתת מענה למטופל בכל ההיבטים החל מההיבט הפיזי, דרך ההיבט התזונתי וכלה בהיבט האנרגטי. המסלול הארבע שנתי מעניק לסטודנטים את כל הכלים הנדרשים על מנת להפוך למטפלים נטורופתים מן השורה הראשונה, כשהתכנית עונה על הדרישות של איגוד הנטורופתים הארצי. עיקרי מסלול הלימודים הם לימודי רפואה מערבית כמו אנטומיה, פתולוגיה, פרמקולוגיה, פיזיולוגיה, בדיקות מעבדה ומדעי החיים. בנוסף מתקיימים לימודי התזונה הנטורופתית, התזונה הקונבנציונאלית, תזונה על פי סוג הדם, צמחי מרפא שבסיומו מוענקת תעודת מטפל מוסמך בצמחי מרפא, ארומתרפיה, רפלקסולוגיה ועוד. צוות המרצים של המכללה לרפואה טבעית הינו מהמוביל בתחום, והם בעלי יידע אקדמי ומעשי מצטבר של שנים רבות בתחום, כשכל סגל המרצים מוכרים על ידי האיגודים המקצועיים הרלוונטיים.
|
|