על עירית
עירית ברנשטיין (צינמון)
בת 49, גרה במרכז הארץ (בעלי שבשומרון). עוסקת בקונדיטאות 7 שנים (ובעלת קונדיטוריה), ו-4 שנים כשוקולטיירית. בוגרת מגמת קונדיטוריה בחוג למלונאות במכללת הדסה בירושלים. מי שמכיר את עירית יודע: היא נמרצת, אנרגטית, בעלת חוש הומור וכושר רטורי מולד ויש לה נשמה ענקית. הנשמה הזאת היא המכתיבה לה את החזון שמאחורי הסדנאות: לייצר אנשים מאושרים, לגרום לאנשים לחייך.
לפני שפנתה לתחום המתוק-המתוק הזה שירתה עירית 10 שנים במשטרת ישראל כחוקרת. מתברר שגם מתחום העיסוק הקשוח והקפדני הזה יש מה לקחת לענייני בחישה, בישול וליקוק. "במשטרה", אומרת עירית, "למדתי לקרוא אנשים, להקשיב הקשבה פעילה, לעורר עניין ועוד מיומנויות שהיום עוזרות לי מאוד בהעברת הסדנאות".
על הסדנאות
מה - סדנאות שוקולד וסדנאות בישול - כאירועי חוויה. מי - כולם, מגיל בר מצווה / בת מצווה ומעלה. כמה - מספר המשתתפים בקבוצה: מ-10 עד 45. היכן - בכל רחבי הארץ, בכל מקום - באולמות, בבתים פרטיים, במקומות עבודה, ואפילו בחיק הטבע. משך הסדנה - בין שעתיים לשלוש שעות. לפעמים עובר לשעות הקטנות של הלילה (מסיבת רווקות, למשל), תלוי בדינאמיקה המתפתחת בקבוצה. מחיר - 120 ש"ח (לא כולל מע"מ) למשתתף.
יש כל כך הרבה סדנאות. למה דווקא "השולחן המתוק"?
עירית מביאה לסדנאות ידע רחב וניסיון רב כקונדיטאית וכשוקולטיירית. אבל זה לא הכול, ובעיני עירית - אולי גם לא העיקר. מה העיקר? יצירת חוויות משותפות, הסרת מחיצות, גיבוש ולכידות.
רשות הדיבור לעירית: "איך אנחנו רוכשים חברים? על ידי יצירת חוויות משותפות. אני מביאה לכם - לעסק, למשפחה, לחברה - הזדמנות לחוויה משותפת. מהלך הסדנה מחייב את האנשים לעבוד יחד, והיצירה המשותפת מביאה לחוויה חברתית ומשפחתית מלכדת.השוקולד מוחק הבדלי גיל ומעמדות. בסדנאות שלי כולם משתטים: סבתא ונכד, מנהלים ועובדים זוטרים, מרצים ותלמידים.
החזון שלי הוא לגרום לאנשים לחייך, לדבר עם בני האדם דרך החושים - ריח, צבע, טעם ומישוש, ודרך הבטן. בקבוצה אנחנו יוצרים דינמיקה קבוצתית תוך שימוש בשוקולד. השוקולד הוא ממתק מפנק והעיסוק בו חווייתי ומלהיב."
הסדנאות מתקיימות כחוויה חד-פעמית, אבל הטעם (טעם של עוד) נמשך ונמשך ונמשך...
כשרות מהדרין של הרב אלחנן בן נון משילה.
סדנאות שוקולד
"מותק של ערב"
מה לומדים בסדנה: על מקורות השוקולד על סוגים שונים של שוקולד איך מייצרים שוקולד איך לעבוד עם שוקולד - טכניקות שונות איך אוכלים שוקולד...
מה עושים בסדנה: המשתתפים בסדנה עוטים על גופם סינרים חד-פעמיים, עוברים מתחנה לתחנה ותורמים את חלקם - בסיוע פעיל של אצבעות הידיים והלשון - להכנה של מגוון מוצרי שוקולד. בתוך זמן קצר - כולנו אוהבים תוצאות מיידיות, לא? - מונחים על השולחן המוצרים הבאים, מעשה ידיכם להתפאר:
*עוגת שוקולד פאדג' משובחת ביותר - מתכון מנצח! *עוגיות שוקולד "רעידת אדמה" *טראפלס (שוקולד מותך בשמנת מתוקה) *פונדו שוקולד עם שיפודי מרשמלו ופירות שונים *עבודה יצירתית חופשית אישית (של כל משתתף) בשוקולד עם סוכריות צבעוניות *שינויים אפשריים לפי בקשה מיוחדת (מראש).
בסדנה נעשה שימוש בחומרי גלם איכותיים בלבד: שוקולד בלגי משובח "פרויבל", 56% מוצקי קקאו. סוכריות מייבוא "גליקסמן", הכשר מהדרין.
אתנחתא חשובה! להפגת המתיקות, וכמעט בלי שתשימו לב, עירית תרתום אתכם להכנת ארוחה קלה וטעימה: *בלינצ'ס גבינה ברוטב פטריות ושמנת *סלט ירוק *שתייה קלה
פעילות נוספת: הסדנה נערכת באווירה לא-פורמלית, ולכן בקשות שונות של הקבוצה יתקבלו (מראש) בברכה ובשיתוף פעולה. נשמח לשלב פעילות נוספת, כמו:
תוכנית שהוכנה מראש - ניתן מקום למשתתפים לשלב בסדנה תוכנית משלהם: מצגת, חלוקת תעודות, ברכות, שירים, דבר תורה וכן הלאה.
הכנת אלבום מזכרת מהסדנה - מבוקש במיוחד באירועים כמו מסיבת רווקות, גיבוש קבוצתי ועוד.
הביתה בשמחה רבה: חוזרים הביתה עם (אם לא חיסלתם הכול במקום) דגימות של כל מה שהוכן, כולל העבודה היצירתית האישית, דפי המתכונים ו... קשרי אהבה וחברות חדשים.
סדנת שוקולד כפעילות לגיבוש צוות
פעילות מבוקשת במקומות עבודה היא סדנת שוקולד כפעילות מגבשת וכסדנת ניהול צוות. כאן מפעילה עירית סוג של דינמיקה קבוצתית. לעתים קרובות מדובר בקבוצת אנשים המכירים זה את זה על רקע של סביבה תחרותית ורוויית מתח. הפעילות בסדנה מצליחה להוציא מחברי הקבוצה ביטויים של שיתוף פעולה, חדשנות ויצירתיות.
נוסף על מוצרי השוקולד שהקבוצה יוצרת, נערכים המשתתפים להכנת עבודה יצירתית קבוצתית. תוך כדי העבודה ואחריה הם מדברים על הרעיון שמאחורי היצירה ומנתחים את התגובות והתחושות של כל אחד ואחת מן המשתתפים. כל הדברים הטובים האלה קורים באווירה חייכנית ומשוחררת.
מכתבי התודה של בוגרי הסדנאות האלה מעידים יותר מכל על הצלחתן.
לחצו לפרטים אודות : השולחן המתוק
|