19/11/2017
בנק יהב מעודכן
טבע מעודכן
בדים קטן
סמינר קיבוצים מעודכן

מאפה ליאון

 

 

 

המאפה שלנו מאוד מאוד מיוחד.

אנו מכינים אותו הצורה ידנית עם מילויים אותנטיים שנשמרים בסוד כבר שלושה דורות.

אנו משתמשים בבצק פילו שייחודי לנו,היתרון הגדול שלו שהוא ללא מרגרינה, ללא חמאה וללא שומן טראנס.

הבצק הפילו הטרי, הגבינה האיכותית והירקות הרעננים יוצרים חוויה קולינרית בלתי נשכחת.

 

אם תרצו להכין מאפים מלוחים או מתוקים אתם מוזמנים לבוא להתייעץ, לשאול ואפילו להיכנס למטבח ולגלות את כל הסודות.....

ניתן לקחת הביתה גם בצק פילו טרי, אטריות קדאיף ובצקים נוספים.

 

מתכון לשטרודל גבינה מתוקה וצימוקים:

מרכיבים (כמות ל-6 יחידות)

·       1 ק"ג גבינה כחושה

·       150 גרם קמח

·       500 גרם סוכר

·       2 ביצים

·       0.1 ליטר שמן

·       גרידת לימון

·       תמצית וניל

·       0.5 ק"ג צימוקים

·       4 תבניות אפיה אינגליש קיק

·       16 עלי פילו

·       מעט סוכר ושמן

 

אופן הכנה:

לערבב את כל החומרים למילית ולזלף על עלי הפילו ולגלגל לשטרודל.

להניח בתבנית אינגליש קייק לאפות בחום של 200 ממעלות כ- 30 דק'.

 

 

כדי להבין את אופי המקום חשוב לדעת איך הכול התחיל....

.

העלייה מבולגריה בשנת 48 הביאה עימה את  סבתא ג'ולי ומשפחתה,

על מנת להתפרנס בכבוד במדינת ישראל החדשה סבתא החלה לעסוק במלאכת היד של בצק הפילו הבולגרי .

היא הייתה הראשונה והיחידה שעשתה זאת באותה תקופה.

כשעלה הבוקר ביפו סבתא ג'ולי הפכה את מיטות הבית ועליהן מתחה את הבצק.

תושבי האזור שטעמו יצרו הד וביקוש אשר גרם לתושבים מכל רחבי הארץ לעלות ליפו ולרכוש את הבצק המסורתי.      

כדי לזרז את התהליך הניחה סבתא ג'ולי פתיליות מתחת לשולחנות מעץ מיוחדים שבנתה  וגייסה את ילדה ליאון שתפקד כיד ימינה.

כשסיים את לימודיו החליט הבן ליאון להרחיב את המורשת ופתח חנות ביפו, בה הוא פיתח שינויים טכנולוגיים.

בשנות ה-80 בנו של ליאון ,אבי הצטרף לעסק המשפחתי ובעקבותיו הגיע גם אלי הבן השני וביחד פיתחו מוצרים איכותיים, ביתיים ומגוונים אשר טעמם הגיע לכל קצוות הארץ.                                              

בשנת 2004 נפטר ליאון והשאיר אחריו את רזי המקצוע שקיבל מאימו ונשמרים על ידי בניו גם בימים אלו, שושלת של אומנות הבצק ממשיכה ומתפתחת בהתאם לרוח התקופה, בסמטה צרה ובולגרית ביפו.

 

הגורם המייחד והמבדל אותנו

המוצרים שלנו מבצק הפילו ללא מרגרינה, ללא חמאה וללא שומן טראנס .

מה שגורם לערך הקלורי לרדת!!!

כתחליף למרגרינה אנו משתמשים בשמן בעשיית הבצק ולכן הפילו שלנו טעים יותר, קריספי ולא גורם לצרבת.

ובזכות לכל אלה בצק פילו הוא הכוכב המרכזי בכל ביס.    

 

 

נשמח לארח אתכם אצלנו בבית הקפה ובחנות מכירה...

בארוחות בוקר מפנקות או בסיור קולינרי....

שלח דואר
הראה טלפון
שם איש קשר: סימה
כתובת: עולי ציון 17, יפו,

דרונט בניית אתרים
השתלמויות מורים | לימודי חינוך | תוכניות העשרה | הפרעות קשב וריכוז | עיצוב סביבה לימודית | ספרי לימוד | עזרי לימוד | מחשבים בחינוך | ציוד עזרה ראשונה | קורס עזרה ראשונה | טיפול בעזרת בעלי חיים | למידה מתוקשבת | אומנויות הבמה | הצגות לילדים | רפואה משלימה | אימון אישי לילדים | יעוץ כלכלי | טיפול בהפרעת קשב | ספרי לימוד משומשים | אבטחת טיולים | תואר ראשון בחינוך | חינוך