11/12/2024
בנק יהב
טבע מעודכן
מופ"ת
סמינר הקיבוצים 12

ארוח דרוזי אל כרמל

 

 

אירוח דרוזי

 

פרוייקט "אל כרמל" הייחודי שהוקם לפני כ-14 שנים על ידי קבוצת "עמים וטעמים",

בכפר עוספיא שבכרמל, מאפשר לראשונה הצצה נדירה חווייתית וקולינארית

אל תוך תוכי העדה, בתיה, מאכליה וסיפוריה.

"אל-כרמל", הינו פרויקט קונספט חוויתי המיועד למטיילים באזור ולתיירים

מרחבי הארץ והעולם, אשר מטרתו הינה לחשוף, להכיר ולקרב בין האנשים

הרגישים והנפלאים הללו החיים בקרבנו וכל כך מעט ידוע לנו על אורחותיהם-העדה הדרוזית.
 

את המטיילים המבקרים בפרויקט מקדמים בברכה לבבית מדריכים

בני העדה אשר מוליכים אותם בנפתולי סמטאות הרובע העתיק של הכפר עוספיא,

חולפים על פני בית התפילה, הכנסיה הנטושה, בית הבד העתיק

וכמובן נוף עוצר נשימה.
הדרך מלווה הסברים וסיפורים מרתקים עד אשר
מגיעים אל ביתם של אחת ממשפחות העדה המשתתפות בפרוייקט, שם בהכירם את אם המשפחה היושבת למרגלות הטאבון, מוזמנים המבקרים אל "המדפה" חדר

האורחים הדרוזי.
בישיבה סביב המדריך יאזינו המבקרים לסיפורם ואורח חייהם של העדה,
הדת הנסתרת, גלגול נשמות (סיפורים מסמרי שיער), מעמד האישה השרות בצה"ל ועוד...

בתום ההרצאה ישטפו את חדר האורחים מגשים ענקיים עמוסים כל טוב באוכל דרוזי אותנטי,

מעשה ידיה של אם המשפחה, וכמנהג הדרוזים עד שלא עוצרים אותם, האוכל לא מפסיק לזרום.

בתום הארוחה לצלילי עוד ודרבוקה במופע פולקלור מרהיב מקנחים האורחים בתה צמחים,

קפה חזק ועוגיות הבית.                                 

 

 

 

פרוייקט אל כרמל של עמים וטעמים - כשר!

 

כשר בהשגחת הרבנות לכשרות ארצית - הגוף היחידי הראשי לתת כשרות במגזר הלא יהודי מטעם הרבנות הראשית לישראל.

בידי אל כרמל קיים מכתב המאשר ש"אל כרמל" הינו האירוח

הדרוזי היחיד שכשר באופן חוקי בישראל!

לשאלות אפשר להתקשר - לאבי 0524535100

 

 

 

פרופיל החברה

 

עמים וטעמים

מגוון העדות החיות בישראל מביאות לנו

ניחוחות וטעמים שונים ומגוונים. ב"עמים

וטעמים" החלטנו להפוך אותן לחוויה

גסטרונומית ותרבותית חובקת עולם.

מסע הכרות מרתק ומתובל בקרב עדות-ישראל.

 

 

הצצה נדירה לחוויה קולינרית ופולקלור תרבותי

המפגש מתקיים ביישובים שונים, בהם מרבית התושבים הינם בני עדה מסוימת.

המשתתפים במפגש נהנים מאירוח אותנטי בבתי המשפחות. אירוח מרתק

ויוצא דופן, המשלב סיפורים מאלפים מפולקלור העדה ותיאור המנהגים

המסורתיים. והמנה העיקרית... ארוחה אותנטית הישר ממטבח הבית בו מתארחים.

 

 

איפה התבשל הרעיון?
"עמים וטעמים" נולדה מתוך "אל כרמל".
אירוח דרוזי אותנטי בכפר הדרוזי עוספיה. אירוח המתקיים במתכונת דומה כבר 14
שנה וממשיך את מסורת הכנסת האורחים הנודעת בת מאות השנים בעדה.
במהלך הזמן רכשה "אל כרמל" קהל לקוחות רחב. קהל שהפך לשגריר בקרב
עוד ועוד מבקרים – תיירים מחו"ל וישראלים.
לקהל זה, אנו מעשירים עכשיו את התפריט ומגישים גם את "עמים וטעמים".

 

 

 

 

הפקת שמן – לבתי ספר בבית בד עתיק אשר במערה

נבקר בבוסתן שבעת המינים, ונכיר את החשיבות הזית והשמן

במקורות העבריים והערבים הקדומים.

נדליק נרות שמן וניכנס למערה. נפרוך זיתים באבני הרחיים

ונעצור שמן זית במכבש. נכיר את שימושי השמן: מאור, רפואה,

פולחן, מאכל ועוד. נשטוף ידיים בסבון משמן זית ונקנח בטעימת

פיתות חמות מהטאבון טבולות בשמן זית וזעתר- מהרו לשריין מקום!!!

  

 

 

שלח דואר
הראה טלפון
שם איש קשר: אבי שלמה
כתובת: ת.ד 1304, עוספיה מיקוד 3009

סיור ללא תשלום

בבית הבד העתיק שבישוב
השתלמויות מורים | לימודי חינוך | תוכניות העשרה | הפרעות קשב וריכוז | עיצוב סביבה לימודית | ספרי לימוד | עזרי לימוד | מחשבים בחינוך | ציוד עזרה ראשונה | קורס עזרה ראשונה | טיפול בעזרת בעלי חיים | למידה מתוקשבת | אומנויות הבמה | הצגות לילדים | רפואה משלימה | אימון אישי לילדים | יעוץ כלכלי | טיפול בהפרעת קשב | ספרי לימוד משומשים | אבטחת טיולים | תואר ראשון בחינוך | חינוך