טיפול טבעי בהפרעות קשב וריכוז
הפרעות קשב וריכוז, הן הפרעות אשר מתגלות אצל הילד כבר מגיל הרך ויכולות למעשה ללוות אותו גם בגיל ההתבגרות ובגילאים בוגרים יותר. כאשר לרוב הממצאים מגלים כי ההפרעות נובעות מבעיות התנהגות ובעיות נוירולוגיות, אשר מושפעות בין השאר מהמזון אותו אנחנו צורכים. הפרעת הקשב וריכוז מתחלקת לשני סוגים: הפרעת קשב וריכוז (ADD), והפרעת קשב וריכוז בשילוב היפראקטיביות (ADHD). אינספור מחקרים שנערכו בשנים האחרונות בתחום הפרעות קשב וריכוז, מצאו כי תזונה מהווה גורם משפיע על ההפרעה. ממצאי המחקרים, גילו כי אם נערוך שינוי בתזונת הנער, הדבר יכול להשפיע לטובה על שלל הסימפטומים מהם הוא סובל ולמעשה למנוע אותם. בנוסף לכך המחקרים גילו קשר ישיר בין מזונות מסוימים לסימפטומים מהם בעל הפרעת הקשב והריכוז סובל. מהם הגורמים להפרעת הקשב והריכוז? ואילו מזונות טבעיים יכולים לסייע לנו למנוע את הסימפטומים שלה?
גורמים המעודדים הפרעת קשב וריכוז
הפרעות קשב וריכוז, משפיעות על תפקוד מערכת המוח והעצבים שלנו, המהוות גורם השפעה על הילדות שלנו, כשהסימפטומים הכי בולטים כוללים הפרעות התנהגות וקשיים בלימודים, אבל היא גם משפיע עלינו בבגרות, במהלך לימודים אינטנסיביים כמו לימודי משפטים או רפואה. מחקרים מצאו כי הפרעת קשב וריכוז, יכולה לנבוע משלל גורמים הקשורים לגנטיקה, רעלים סביבתיים, פעילות לקויה של הדופמין, תזונה לקויה ואלרגיות למזון. חוקרים גנטיים מצאו כי הורה הסובל מהפרעת קשב וריכוז, לרוב יעביר גם לבניו את ההפרעה בתורשה באמצעות הגנים, כמו שהוריו וסביו העבירו לו. לרוב נגלה אצל אלו שסובלים מהפרעת קשב וריכוז, תפקוד לקוי של הדופמין, המהווה את מרכז הפעילות והביצוע בחלק הקדמי של קליפת המוח. החלק שלמעשה שולט ביכולת ההקשבה והשליטה בדחפים של האדם. הפרעה לקויה זו, גם היא עוברת בתורשה ולמעשה היא משפיע על היכולת של הגוף להיפטר מרעלים שנובעים מהסביבה והמזון. אנשים אשר סובלים מחשיפת יתר לרעלים וחוסר יכולת להיפטר מהם, מראים נטייה להפרעת קשב וריכוז. במקרה הזה לא רק הגנים אשמים, מחקרים הראו כי נשים אשר מעשנות בתקופת ההיריון, מגדילות את הסיכוי שהתינוק יסבול מהפרעת הקשב והריכוז. מלבד העישון, גם המזון אותו אנחנו צורכים, יכול להוות גורם חשיפה לרעלים אם זה חשיפה לחומרי הדברה, שאותם ניתן למצוא בירקות מרוססים. אם זה חשיפה לכימיקלים שאותם ניתן למצוא במאכלים תעשייתיים. ואם זה מחשיפה למתכות כבדות כמו כספית, שיכולה להימצא במאכלי ים ודגים.
מזנות טבעיים מומלצים למניעת הפרעות קשב וריכוז
תזונה לקויה מהווה גורם משפיע להופעת סימפטומים של הפרעות קשב וריכוז, על מנת למנוע את הופעתם חשוב שתערכו מעיין תוכנית עסקית עם הילד, בה הוא יסכים להימנע משלל המזונות שמעודדים את הסימפטומים כמו למשל מזונות מטוגנים, מזונות מתוקים, שתייה מתוקה, מזונות מחיטה לבנה, מוצרי חלב, מוצרים עם צבעי מאכל ועוד. הצעד הראשון שלכם בתור הורים, הוא למנוע מהילד להניח את ידו על המוצרים הללו, במטרה להפחית את הופעת הסימפטומים של הפרעה. במקומם מומלץ ורצוי שתשנו את תזונת הילד ותתחילו לקנות את המוצרים הבאים: קטניות, זרעי צ'יה, דגנים מלאים, שקדים, עלים ירוקים, פירות, דגים ועוד. כאשר הדגש הוא קניית מזונות אורגניים, אשר ידועים לטובה בזכות צורת הגידול הטבעית שלהם, חסרת הרעלים, החומרים המשמרים, הכימיקאלים, צבעי המאכל ועוד. כאשר בין המוצרים האורגניים, ניתן כיום למצוא הכול אם זה פסטות, קטניות, אורז, פירות, ירקות, בשר, ביצים, חטיפים, גלידות ועוד אינספור מוצרים אחרים. הקפדה על שינוי תזונה, יכול לסייע ולהפחית אינספור סימפטומים הנובעים מהפרעת הקשב והריכוז, לפני כל שינוי חשוב להתייעץ עם רופא או דיאטטיקנית בנושא.
|
|